Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Predsjednica Republike primila izaslanstvo Hrvatske zajednice općina

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske zajednice općina predvođeno predsjednikom Martinom Baričevićem koji je prisutne upoznao s dokumentom Hrvatske zajednice općina pod nazivom Smjernice za razvoj lokalne samouprave i fiskalnu decentralizaciju u Republici Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu sistematiziraju prijedlozi, kao i razmišljanja o poboljšanju položaja hrvatskih općina i održivom razvoju malih zajednica. Predsjednik Baričević je upoznao gospođu predsjednicu s radom i ustrojem Hrvatske zajednice općina koja okuplja gotovo 80% općina na području Republike Hrvatske te predstavlja svojevrsnu kralješnicu društva i države.

  • Posebno nam je drago što možemo prezentirati naš dokument o razvoju lokalne samouprave i fiskalnoj decentralizaciji na području Republike Hrvatske. Kontinuirano radimo na jačanju i afirmaciji lokalnih zajednica jer nemojmo zaboraviti kako 48% stanovnika lijepe naše živi na ruralnim područjima. I dalje radimo na zagovaranju uloge općina kao i ruralnih prostor, što zorno prikazujemo kreacijom ovog dokumenta, naglasio je Martin Baričević, predsjednik Hrvatske zajednice općina.

Prilikom primanja izaslanstva, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je vodstvu Hrvatske zajednice općina na trudu kada govorimo o jačanju uloge hrvatskih općina te je pozdravila zalaganje Zajednice u kontekstu daljnje fiskalne decentralizacije.