Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Suradnja između hrvatskih eurozastupnika i Hrvatske zajednice općina

Dopredsjednik Hrvatske zajednice općina Slavko Prišćan primio je zastupnika u Europskom parlamentu dr. sc. Tomislava Sokola. Ovo je ujedno i prvi sastanak s jednim od hrvatskih europarlamentaraca koji su izabrani ove godine na izborima. Zastupnik Sokol inače je član Odbora za regionalni razvoj te je fokus tema bio oko novih zakonodavnih inicijativa, proračunskih projekcija, problema kohezije, indeksacije, ekologije, kao i dinamike povlačenja EU novca od strane Republike Hrvatske.

  • Ovo je samo dokaz kako svi zajedno moramo otvoreno komunicirati i biti svjesni naših uloga te moram zahvaliti zastupniku Sokolu što je prepoznao važnost ovih tema. Mi u Hrvatskoj zajednici općina zagovaramo interese 328 općina što čini više od 80% njih unutar Republike Hrvatske. Svjesni smo odgovornosti za razvoj naših malih zajednica, naglasio je dopredsjednik Hrvatske zajednice općina, inače i načelnik Općine Rovišće u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Slavko Prišćan.

Hrvatski europarlamentarac dr. sc. Tomislav Sokol je na sastanku naglasio važnost dijaloga i razgovora kao važne komponente svake politike.

  • Hrvatska zajednica općina je stožerna snaga hrvatskih općina i raduje njezina snažna afirmacija unutar Europske unije pa i šire. Smatram kako je Hrvatska zajednica općina snažan i poželjan partner u pogledu daljnje suradnje posebno u europskom kontekstu, naglasio je Sokol.