Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Regionalna radionica o primjeni koncepta kružnoga gospodarstva u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj s naglaskom na građevinski otpad i otpad od rušenja

Svjetska banka pruža savjetodavne usluge Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u okviru provedbe projekta „Tehnička pomoć Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja za održivo gospodarenje otpadom – prijelaz na kružno gospodarstvo” s ciljem poboljšanja praksi gospodarenja otpadom u Hrvatskoj i potpore u prelasku na kružno gospodarstvo. Aktivnosti uključuju blisku suradnju s ključnim dionicima radi jačanja koordinacije i komunikacije među širokim rasponom aktera, pružajući im osposobljavanje u svrhu izgradnje kapaciteta i predstavljanje međunarodnih dobrih praksi.

Ovim putem pozivamo vas da se registrirate za predstojeće treninge izgradnje kapaciteta i osposobljavanja na temu kružnog gospodarstva u sektoru građevinskog otpada i otpada od rušenja, koji će održati uživo. Na treningu će se predstaviti trenutačne najbolje prakse i njihova primjenjivosti na hrvatski kontekst duž vrijednosnog lanca.

* Dnevni red

Treninzi će se održati u šest različitih gradova u skladu sa sljedećim kalendarom

  • Zagreb: 23. – 24. svibnja
  • Rijeka: 25. – 26. svibnja
  • Varaždin: 6. – 7. lipnja
  • Osijek: 8. – 9. lipnja
  • Split: 28. – 29. lipnja
  • Dubrovnik: 30. lipnja – 1. srpnja

Budući da je sudjelovanje ograničeno na kapacitet od 20 sudionika za svako događanje, savjetujemo vam da osigurate svoje mjesto na treningu slanjem e-pošte na Francesca.montevecchi@umweltbundesamt.at navodeći svoje ime, organizaciju i grad u kojem želite sudjelovati na treningu.

Sastanci će se održati na engleskom jeziku uz simultano prevođenje na hrvatski jezik.

Primjena koncepta, Hrvatska 2020-2022