Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Potpisan sporazum između Hrvatske zajednice općina i njemačke Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika

U Berlinu je potpisan protokol između Hrvatske zajednice općina i njemačke Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika. Tim sporazumom Hrvatska zajednica općina je ušla u članstvo njemačke Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika.
Ovaj sporazum rezultat je napora u približavanju ruralne Hrvatske njemačkom tržišnom prostoru što će rezultirati suradnjom njemačkih malih ili srednjih poduzetnika te njihovih kolega s prostora ruralne Hrvatske. Odnosno, ovim članstvom otvara se mogućnost gospodarske suradnje mnogih malih poduzeća, OPG-ova s područja ruralne Hrvatske s njemačkim kolegama.

Sporazum je od strane Hrvatske zajednice općina potpisao njezin predsjednik Martin Baričević, dok je sa strane Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika potpisnik bio predstavnik Mihael Heillig. Potpisivanju su također prisustvovali Reinhold Von Ungar-Schemberg, direktor Odjela za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom, zemljama središnje Azije te zemljama istočne Europe i Patrick Meinhardd, politički direktor za Europu. Tom prilikom je gospodin Heilling istaknuo da je ovo povijesni dan u odnosima Hrvatske i Savezne Republike Njemačke te da će članstvo Hrvatske zajednice općina rezultirati iznimno uspješnom gospodarskom suradnjom.

  • Želja nam je da Hrvatska zajednica općina da jasan doprinos u kontekstu izgradnje partnerskih i gospodarskih odnosa između dviju prijateljskih zemlja. Posebno smo posvećeni jačanju gospodarskih i trgovinskih veza. Osobno sam uvjeren kako postoji širok prostor za implementaciju naših dogovora te pozdravljamo svaku kvalitetnu inicijativu koja bi gledala u tom pravcu, zaključuje Baričević.