Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Tvrtka Salvus donirala više od 6500 litara dezinficijensa i zaštitne maske za 328 općina

Predsjednik Uprave Salvusa d.o.o. Teodor Švaljek donirao je u ime tvrtke Salvus zaštitnu opremu i dezinficijense za 328 općina, članica Hrvatske zajednice općina. Općine su značajno pogođene epidemiološkom situacijom vezano za bolest COVID-19 jer pokrivaju veći broj ruralnih sredina i područja od posebne državne skrbi te će ova donacija pomoći uspostavi normalnog života, rekao je predsjednik Uprave tvrtke Salvus Teodor Švaljek: U ovim zaista izazovnim trenutcima, zdravlje i sigurnost građana naš je glavni prioritet. Donacijom dezinficijensa i maski za lice, Salvus želi dati svoj doprinos sigurnosti i zdravlju građana u općinama okupljenim u Hrvatskoj zajednici općina“, istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Salvus.

Ovo nije prva donacija tvrtke Salvus koja je već zaštitnom opremom donirala Opću bolnicu Zabok te specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice u vrijednosti 18 tisuća kuna za svaku bolnicu. Donacija dezinficijensa i maski za lice za 328 općina vrijedna je više od 268.000 kuna.  

Donacija dezinficijensa i zaštitnih maski omogućit će dezinfekciju općinskih prostorija, vrtića, škola i drugih općinskih prostorija te na taj način zaštititi građane od moguće zaraze COVID-19.

Predsjednik Hrvatske zajednice općina Martin Baričević zahvalio se na vrijednoj donaciji te je istaknuo: Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvale vrijedna donacija koja će omogućiti svim našim općinama funkcioniranje i povratak u normalu. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske“.

Salvus d.o.o. moderna je regionalna kompanija osnovana 2002. godine u Hrvatskoj, a svoje poslovanje temelji na veleprodaji lijekova, medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike te strateškom razvoju i izgradnji uspješnih, renomiranih i inovativnih brandova. Pažljivo prateći razvoj i ozbiljnost situacije u zemlji te javno zdravstveni interes vezano uz širenje COVID-19, tvrtka Salvus pokrenula je potpuno novi portfelj zaštitnih proizvoda. Društveno odgovorno poslovanje u vrijeme epidemije koronavirusom postalo je iznimno značajno. Uspješne tvrtke pomažu zajednici kada je najpotrebnije kako bi zajedničkim naporima ova izazovna vremena bila čim prije iza nas. Želeći pomoći ljudima da se osjećaju sigurnije, tvrtka Salvus pojačala je i opskrbu zaštitnim sredstvima u cijeloj Hrvatskoj.