Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Otvorena međunarodna konferencija Knowledge Exchange Platform on Social Innovation

U organizaciji Europske komisije i Europskog odbora regija, a u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, 31. siječnja održana je po prvi puta u Hrvatskoj međunarodna konferencija u sklopu europske Platforme razmjene znanja o socijalnim inovacijama (Knowledge Exchange Platform on Social Innovation) Model četverostruke spirale u socijalnim inovacijama – ključ uspjeha (Quadruple Helix approach to social innovation ‒ „a key to success”). U ime Hrvatske zajednice općina pozdravni govor je održao predsjednik Zajednice općina Martin Baričević koji je naglasio važnost sinergije znanja, istraživanja i inovativnog pristupa.

S ponosom mogu kazati kako mi u Hrvatskoj zajednici općina dajemo svoj doprinos u kreiranju i provedbi naših interesa. Upravo zato pohvaljujem naše kolege i prijatelje iz grada Zagreba, kao i one diljem Europe na naporima koje ulažu u području širenja primjera dobrih praksi. Svima nama je važno unaprijediti život u našim sredinama. Nama u Hrvatskoj zajednici općina koja okuplja i zagovara interese 329 hrvatskih općina puno znači sinergijsko djelovanje svih sastavnica, odnosno dionika koji rade predano na poboljšanju položaja lokalnih zajednica, s ciljem rješavanja zajedničkih problema i izazova. Pozdravljam održavanje ove konferencije kojoj je za cilj promovirati socijalne inovacije koje su ključ uspjeha, naglasio je Baričević

Platforma za razmjenu znanja (KEP) oblik je suradnje između Europskog odbora regija (COR) i Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije (DG RTD). Jedan od glavnih ciljeva je predstaviti nova rješenja u području znanosti, istraživanja i inovacija, inovativne proizvode i najbolju praksu kao odgovor na brojne društvene izazove s kojima se suočavaju lokalne i regionalne vlasti u Europi.