Udruga općina u Republici Hrvatskoj

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKE ZAJEDNICE OPĆINA U ZAGREBU

U Zagrebu je održana godišnja Skupština Hrvatske zajednice općina koja je okupila veliki broj načelnica i načelnika iz cijele Republike Hrvatske. Bila je to prvo fizičko okupljanje velikog broja predstavnika hrvatskih općina nakon Skupštine održane u Općini Rugvica 2019.g.

Predsjednik Hrvatske zajednice općina i načelnik Općine Konavle Božo Lasić podnio je opširan Izvještaj o radu Zajednice za 2023.g., te je najavio još jači angažman Zajednice među članstvom. Glavni tajnik Zajednice Mato Čičak i načelnik Općine Rugvice govorio je o značaju Zajednice koja već godinama zagovara i promiče interese lokalne samouprave, kao i o sinergijskom učinku rada Zajednice i svih relevantnih dionika, a koji su uključeni u proces donošenja odluka.

Na Skupštini Zajednice, jednoglasno su usvojeni svi dokumenti; Izvješće o radu za 2023.g., Financijsko izvješće, Plan rada za 2024.g., te Financijski plan za 2024.g. U radu same Skupštine, uz članove Predsjedništva, aktivno su sudjelovali i članovi i članice Upravnog odbora; Ivana Cvitan Polić iz Općine Čavle, Nebojša Andrić iz Općine Vojnić, te Bruno Hrnaić iz Općine Vidovec.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Sanjin Rukavina, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave, pozdravio je nazočne i naglasio uzornu suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske zajednice općina, te pozvao sve prisutne da dodatno jačaju i razvijaju svoje matične sredine. Ispred Ministarstva financija, na Skupštini su bili nazočni i gđa Nevenka Brkić, načelnica Sektora za podršku sustava financiranja jedinica lokalne i područne samouprave, te g. Stjepan Jusup.

Održavanje ovogodišnje Skupštine je ujedno i bila prilika za zajedničke razgovore, razmjene iskustva, te planove budućeg zajedničkog djelovanja u okviru Hrvatske zajednice općina.

Ovim putem zahvaljujemo svima na dolasku i zajedničkom druženju.