Udruga općina u Republici Hrvatskoj

Sastanak izaslanstva Hrvatske zajednice općina i Hrvatskog veleposlanstva u Slovačkoj

U sklopu boravka na 30. Skupštini Slovačke zajednice mjesta i općina izaslanstvo Hrvatske zajednice općina predvođeno predsjednikom Martinom Baričevićem održalo je sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske mr.sc. Aleksandrom Heinom. Tema razgovora su bili vrlo dobri odnosi između Republike Hrvatske i Slovačke Republike. Radi se o dvije vrlo slične i prijateljske zemlje koje zajedno baštine zajedničku kulturu i povijest. Predsjednik Hrvatske zajednice općina Martin Baričević je naglasio kako postoji višegodišnja uspješna suradnja između Hrvatske i Slovačke zajednice općina koja može poslužiti kao ilustrativan primjer kvalitetnog odnosa između dvije prijateljske zemlje.

Mi već duže vrijeme razvijamo kvalitetnu suradnju između Hrvatske zajednice općina i Slovačke zajednice mjesta i općina. Radimo na rješavanju zajedničkih problema kao i na pronalaženju rješenja za stvari koje nas tište. Upravo stoga držimo kako razmjena iskustva i mišljenja može rezultirati samo dobrim stvarima te konstantno radimo na pronalasku i uključivanju više sastavnica u ovu našu priču, naglasio je Baričević.

Hrvatski veleposlanik mr.sc. Aleksander Heina je naglasio kako tradicionalno dobri odnosi između Republike Hrvatske i Slovačke Republike moraju biti dodatan poticaj da razvijemo što bolje gospodarsko-političke odnose.

Relativno veliki dio slovačkih turista ljetuje na Jadranskoj obali koja slovi kao jedna od najpoželjnijih destinacija. Postoji i dugi historijat povezanosti naših država kroz zajedničku povijest i kulturno prožimanje. U Slovačkoj postoji velika emotivna senzibiliziranost za Republiku Hrvatsku, poglavito u kontekstu naših dodirnih točaka. Vjerujem da tradicionalnu povezanost naših dviju zemlja možemo i dodatno gospodarski osnažiti, naglasio je veleposlanik Heina.

U izaslanstvu je uz predsjednika Baričevića bio i Slavko Prišćan, potpredsjednik Hrvatske zajednice općina i načelnik Općine Rovišće te djelatnici tajništva Zajednice.

Leave a comment